NYHET! Vi är anslutna till Epassi! Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Fotvård (friskvård,eller via Epassi): 850kr
Fot/underbensmassage: 30 min 680kr
Medicinsk Fotvård: 620kr
Medicinsk fotvård remisspatienter(diabetiker): 200kr, eller frikort (enligt landstingets taxa)
Delbehandlingar/vårtbehandlingar/endast nagelklippning:ca 30 min fr.495kr
Medicinsk Laserbehandling LLLT: 600kr 30 min eller 5 st Medicinsk laserbehand-
lingar 30 min paketpris 2500kr.
Medicinsk fotvård Hembesök: fr.850kr (Inom Bålsta centrum)
Medicinsk fotvård Hembesök & Laserbehandling: fr.1500kr(Inom Bålsta centrum)
Medicinsk laser - (LLLT, lågeffektslaser)
Medicinsk laser är ett mycket intressant alternativ istället för piller och medikamenter för den som har värk, inflammationer, akuta skador och vissa andra sjukdomar av kronisk natur.
Hur går behandling till?
Laserljuset kommer ut från en så kallad prob (liknar en penna). Man håller då bara änden av proben mot det ställe där man behandlar. Beroende på lasertypen i fråga så tränger ljuset in mellan 1 och 5 cm i vävnaden. Allt efter hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar över så tar en
behandling mellan någon minut och en halvtimme.
Vad kan behandlas?
Olika laserar är bra på olika problem.
Den infraröda superpulsade 904 nm lasern är bra på problem av djupare slag såsom smärttillstånd och inflammationer i leder, muskler och senor. Exempel är onda ryggar, axlar, knän, tennisarmbågar,idrottsskador,artros,reumatism,fibromyalgi,tinitus oavsett om problemen uppstått genom förslitning, överbelastning eller annan orsak.
Den röda synliga lasern 650 nm är bra på problem i hud och slemhinnor, till exempel bältros, herpes, vissa hårproblem,nagelsvamp,fotsvamp,vissa vårtor, bensår, eksem, munsår, ilande tandhalsar etc.
Vad händer i kroppen när du får laserbehandling?
Den våglängden som används vid medicinsk laserbehandling påverkar det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod och lymfkärl,ämnesomsättningen i cellerna och utsöndring av olika ämnen tex.endorfiner och prostaglandiner som påvervar bland annat smärttillstånd. Sammanfattningsvis kan man säga att denna metod påverkar och stimurerar kroppens självläkningsförmåga.
Gör det ont?
Nej, snarare tvärt om. Laserbehandling är mycket avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6 - 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läknings-processer. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen och det gör inte alla. Speciellt vid problem av mer kronisk natur kan denna igångsättningssmärta uppträda. Den brukar gå över efter någon dag men kan i enstaka fall stanna längre.
Hur ofta och hur många gånger?
Man brukar behandla tätare i början (var 2:e - var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 - 15 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador.
Finns det några risker?
Nej, inte i något avseende och heller inte för ögonen. Skyddsglasögon behövs i regel inte. Behandlingen går utmärkt att kombinera med de flesta läkemedel.
Bör man iaktta något efter behandlingen?
Ja. Laserljuset ger ofta en direkt smärtlindring. Då är det viktigt att veta att smärtan kan komma från en skada som i regel kan ha resulterat i en inflammation. Smärtan hindrar då en överbelastning och laserns smärtlindrande effekt kan därför leda till överbelastning med en försämring som följd. Det är därför mycket viktigt att patienten inte belastar leden, senan etc innan terapeuten ger klartecken.
Vad är chansen att bli bra?
Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Man märker i regel en reaktion inom 1 till 5 gånger. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Ca 10 % reagerar inte alls eller så lite att man måste konstatera att laserbehandling inte är rätt metod. Vissa problem lämpar sig mer för laser än andra.
Ring oss för mer info.
0171-10 10 88